Serie-Katt

Då och då är jag kattvakt, eller ja katterna behöver ju inte vaktas dom är ute och sköter sig själva.
Min uppgift är väl mer att fylla på mat och vatten.
Den här gången hade jag köpt med mig finmat, men det visste ju inte Tassen som kom och mötte mig.
Jag satte mig på altantrappan och började sakta öppna förpackningen. Det hann bara bli en liten liten öppning när han började förstå att det var något riktigt smarrigt som vankades.
Han började böka undan min hand för att komma åt, han var alldeles galen. Vi hade en liten kamp, det var som om han satt fast i ett starkt gummiband. Varje gång jag putte undan honom kom han lika snabbt tillbaka och putte undan min hand.
När jag väl fått öppnat förpackningen och satt ned den på altangolvet var lyckan gjord och jag hann nästan inte få upp min kamera och ställa in fokus innan han ätit upp.

Tassen

Blog-Tassen-sover

 

Det blev renslickat. Inte ett spår av mat lämnades kvar. Nu var han mätt och belåten. Började tvätta sig och somnade sedan gott där i solen på altangolvet.

 

 

 

 

 

När han sov plockade jag ihop, vek ihop matförpackningen lade den i en plastpåse knöt ihop och lade i ytterfacket på min kameraväska.

När han vaknade gossade vi en stund och vad som sedan hände ser du i bildserien överst här i inlägget.
Tassen fick ett väldigt intresse för min kameraväska han försökte bokstavligen krypa ner i ytterfacket.
Även om han ätit upp all mat och renslickat formen, måste doften fortfarande finnas kvar trots att jag knutit plastpåsen väl.

Kanske kanske kunde det finnas en liten gnutta kvar…..